Termékek

MESOTICA

A Mesotica a világon elsőként megalkotott (tudományos kutatásokkal is alátámasztva) egy innovatív peptidközpontú termékcsaládot, ahol az intelligens peptidek (iPeptid) segítségével eredményesen aktiválja az öregedő és a sérült bőr önmegújító folyamatait bőrünk rétegeiben.

Így valósul meg a bőrépítés  3 dimenziója:

 1. Bőrfelszínen: hidro-lipid réteg egyensúlyban tartása
 2. Epidermisz: Nedvességmegtartó képesség növelése
 3. Dermisz: kollagén, elasztin termelés aktiválása, szükség esetén enzimgátlás

A Mesotica kozmetikumokat antioxidánsok kimagasló jelenléte, sokféle hialuronsav kombinációja, modern hatóanyagok és  a legfejlettebb  szállítórendszerek, emulgeáló megoldások teszik tökéletessé. Bőrünk minden rétegét ellátják a szükséges aktív hatóanyagokkal. Mivel magasszintű felszívódásra lettek kifejlesztve, egyéb kiegészítő gépi kezelés nélkül is nagyon látványosak!

A kezelések felépítésükben hasonlóak, azonban a termékek kiválasztását mindig az adott bőr és a kívánt kezelés határozza meg.

 

Egyénre szabottan használom kollagén indukciós terápiára,  megerszkedett arckontúrját javítására, szem környéki elvékonyodott bőr táplásására, szem környéki karikák, nevető ráncok enyhítésére, mimikai ráncok, száj körüli  ráncok, dekoltázs ráncocskáinak feltöltésére, halványításra, hegkezelésre, couperosa enyhítésére.

 

Mindezekhez 17 féle peptid variácóját tudom használni, melyek azonnal beindítják a bőrmegújító folyamatokat, vagy a megfelelő enzimgátlás révén érnek el kimagasló hatást.

Egyedülállóan magas koncentrációval érünk el látványos eredményeket.

 

A kezelések menete:

-arc letisztítása

-mélytisztítás (enzimes v. savas peeling)

-tonizálás

bőrépítés – a megfelelő peptid kombináció

-masszírozás

-pakolás

-zárókrém

BIOLA

Dr. Gyovai Viola, okl. biológus, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa hívta életre ezeket a kozmetikumokat.

Viola, több mint 30 éve (1985-től) kozmetikai hatóanyag- és termékrecepteket fejleszt.

A cég jelenleg is jelen van  (Natur, Bio és Biodinamikus kategóriákban) 11 országban 3 kontinensen.

Mitől más a BIOLA?

Innovatív – Ötvözi a tudományos bőrgyógyászati és biokémiai eredményeket és a tradicionális szépségápolást

Támogatja az ember, a természet és a környezet egészségének tudatos megóvását.

 

E kozmetikumok alapja gondosan kiválogatott gyógynövényekből (az ismertebbek mellett pl.: búzafű, csombord, homoktövis stb.), gyümölcsökből, zöldségekből (pl.: dinnye, rebarbara, spetnót stb.) származó hatóanyag-kombináció, melyek páratlanul egyedi összetételűek és kozmetikusok által is teszteltek.

Amíg felhasználásra kerülnek a kozmetikumok, számos követelménynek kell megfelelniük (pl. tartósítás, emulgeálószerek használata). Ezért szükségesek a hatóanyagok mellett más összetevők is. Mivel bőrünkön keresztül  könnyen felveszi  szervezetünk ezeket (ráadásul a kiürülésük is problémásabb), ezért  fontos volt a Biola termékek megalkotásánál , hogy nagy biokémiai biztonságra törekedjenek.

A kecskeméti Biola cég a legszigorúbb bio és natúr kategóriáknak megfelelően készíti e kozmetikumokat. A tanúsítványok megtekinthetők a cég honlapján: www. biola.hu

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft (HU-ÖKO-01) által tanúsított különleges termékek legfontosabb jellemzői:

Amit tartalmaznak:

 • ellenőrzött ökológiai gazdaságból (ahol lehetséges magyar) származó alkotók
 • csak természetes eredetű emulgeátorok (S.L.S., etoxilált emulgeátor mentesek)
 • csak természetes színanyagokat, illóolajokat
 • konzerválásra csak biokozmetikumokban engedélyezett anyagok (így parabén és izotialozin származék mentesek)
 • csak növényi eredetű glicerin (így propilén-glikol, butilén-glikol mentesek)

 

Amit nem tartalmaznak:

-szintetikus kelátképzőket (EDTA sói) ,

-petrolkémiai anyagokat

-génmódosított organizmusokat

-szintetikus fényvédőket

-alumínium sókat

-radioaktív besugárzást a tartósítószermentesség érdekében

-nincsenek eltitkolt komponensek.

 

Mivel ezek a kozmetikumok a fenti adalékanyagoktól mentesek, nagy-koncentrációjú hatóanyag bombaként épülnek be a bőr anyagcseréjébe, így látványos javulást érhetünk el a bőr állapotában!

A bőr anyagcsereutait nem terhelik ,így az egészségügyi kockázatot jelentősen csökkentik. Ráadásul sok terméknek méregtelenítő hatása is van.

JUCHHEIM

Dr Juchheim több évtizede 4 orvosi szakvizsgával tevékenykedik Münchenben.
Egy széles látókörű kozmetikus kolléganőm, aki nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik, német férje által került Dr Juchheim termékek közelébe. Számomra ő tette hitelessé és vonzóvá ezeket az itthon még nem igazán ismert termékeket.
Dr Juchheim, óriási tudással és állandó kiváncsisággal kutatja fel a legjobb alternatìvákat, hogy szervezetünk, bőrünk (mint a legnagyobb szervünk), a mai magasszintű tudással és a természet adta teljességgel párosulva szolgálhasson bennünket.
Így kötötte össze az Ayurveda többezer éves tudását a legújabb technológiák használatával.
A szerencsés koncepció miatt, biológiailag aktívan, ezért rendkívül látványosan hatnak ezek a készìtmények. A rendkívül látványos hatás miatt effektkozmetikumoknak  nezvezte el őket.

Dr. Jürgen Juchheim már több mint 30 éve magánorvosként praktizál München központjában. Munkásságának főbb pontjai az immunitáskutatás (szerológia) és orvosi esztétika. Számára nem ellentmondás, hanem meggyőződés, hogy az ember csak akkor szép, ha a belső és külső szépség egyensúlyban van. Ennek köszönhetően már rengeteg embert, közöttük több ismert személyt segített hozzá az egészségesebb élethez és vonzóbb megjelenéshez.

Az orvosi esztétikáért végzet munkája során azt tapasztalta, hogy igény lenne valamilyen különleges otthoni ápolás kifejlesztésére.

Dr. Juchheim nem ismert fáradtságot és minden erőfeszítést megtett azért, hogy kozmetikumait lépésről lépésre hatékonyabbá tegye. Távoli országokba utazott, hogy új hatóanyagokat találhasson és ismerhessen meg: az Ayurveda – tudományát, növényi kivonatokat és válogatott ásványokat. A szilíciumkötés csodálatos azonnali hatásának felfedezése meghatározója volt a rendkívüli Juchheim kozmetikumok tovább fejlesztésében.

Dr. Juchheim szilárd meggyőződése, hogy az Effekt-kozmetikumok az orvosi beavatkozás finomabb alternatívája. Fiatalabb bőr esetében finoman előzi meg a bőröregedést, középkorú bőrnél eltűnteti az idő első jeleit, érett bőrnél pedig látható felfrissülést biztosít és önállóan küzd az idő által vésett nyomokkal.

Néhány a főbb hatóanyagok közül:

Szilícium

A szilícium egy természetes ásvány, amely a bőr és szövet feszességéhez szükséges. Új kutatás és használati eredmények megmutatták, hogy bizonyos szilícium kötések összetételei a bőr felszínét feszesítik, kisimítják és a ráncokat egyszerűen elvarázsolják.

Hialuronsav

A hialuronsav egy olyan anyag, amely természetes formában a bőrben is megtalálható. A hialuronsavak cukormolekulákból állnak, és „láncokat” képeznek, amelyek különböző hosszúságúak lehetnek. A hialuronnak az a hihetetlen ereje van, hogy mérhetetlen mennyiségű vizet képesek megkötni. Így 1 gramm hialuron akár körülbelül 6 liter vizet is felvehet és megköthet.

Az a feladata, hogy „nedvesség telepet” hozzon létre, és így a bőrt „újrapárnázza”. Ezért a hialuronsav a fiatalos kinézethez elengedhetetlen és ezért határozottan felelős. Életünk során a bőr hialuron tartalma csökken, így a bőr veszít feszességéből és rugalmasságából. Ráncok képződnek.

A hialuron savaknak több fajtájuk is van:

Kis láncú hialuron (Kleinkettiges hyaluron) a bőrcellák között a mélyebb bőrrétegekben található és ott fenntartják a bőr nedvességtartalmát, így a bőr feszesebbnek és fiatalabbnak tűnik.

A liposzómás hialuron a kis láncú hialuronsavak egy fajtája, ami a liposzómákban mikro kapszulákban található és mélyebb bőr rétegekben fordulhat elő.

Közepes láncú hialuron, amely a középső bőr rétegekben fordul elő és ott fejti ki a hatását.

A nagy láncú hialuron a bőr felszínén marad, és a bőrfelszín simaságáért felelős és védi a bőrt.

Hialuron kötéseknél a hialuron savakat növényi kivonatokban kötik meg. Ezzel növelik a  mélyre nyúló hatást és a nedvességet.

Növényi őssejtek

Az emberi őssejtek a bőr legfelső rétegeiben találhatóak, ahol újabb bőrsejteket termelnek és a sérült sejteket is regenerálják. A kor előrehaladtával ezek az őssejtek elernyednek, elgyengülnek. Azért hogy ezeket újra fitté tegyük, liposzómás kapszulákat tartalmazó speciálisan tenyésztett növényi kivonatokat juttatunk a fő bőr őssejtekbe. A fáradt bőrsejtekre ez úgy hat akár egy ébresztés. Ezért, abban a pillanatban, amikor a növényi őssejtek a bőr őssejtjeivel összekapcsolódnak, újjáélednek, és megkezdik a sejt megújítást. Ezen a módon a bőr öregedés korai jelei késlelteti és az arcszín frissességét segít fenntartani.

 

Aminosavak

Tanulmányok bizonyítják, hogy az aminosavakkal történő ismételt kezelés nem csak a bőr nedvességét növeli, hanem a kollagén szintézis erősítésével a bőr rosthálózatát is erősíti, Ezenfelül a bőr szaru tartalmát

is normalizálja. A bőr frissebbnek, puhábbnak és feszesebbnek tűnik. A finomabb ráncok és a bőr hibái is csökkenthetők. A bőr érezhetően simább lesz.

 

Peptidek

A peptidek szerves kötések, amelyek több aminosav (az endogén, testben található, fehérje alapköve) által létrehozott kötésből áll, és természetes úton előfordulnak a bőrben és az emberi testben. A természetben előforduló peptidek szabály szerint protein bioszintézis eredményeként jönnek létre. A ránctalanító krémekben található peptidek a sejtek anyagcseréjét ösztönzik, a kollagén szintézist és a sejtek újraképződését segítik, és emellett a bőr regenerálódását is aktiválják.

 

A peptideknek több fajtája is van, amiknek teljesen más feladataik/funkcióik vannak. Képzeljenek el egy apró bőrsérülést. Azért, hogy a seb összezáródjon, új bőrnek kell képződnie. Ezért is felelősek a peptidek. Ösztönzik a bőr regenerációját és a gyógyulását.

 

Az Effekt-kozmetikumok mindig többféle peptid kombinációit (részenként 15-öt) tartalmaznak:

 • A neuropeptidek ellazítják és feszesítik a bőrt, és csökkentik a mimikai ráncokat.

A Bio peptidek feszesítik és átalakítják a bőrt, amely során az endogén (testben található) kollagén

 • képződését és a bőrben lévő elasztin képződést ösztönzik. A bőr feszesebbé válik és növeli a bőr feszességét a rendszeres használat során.
 • Speciális peptidek megelőzik az öregségi foltok létrejöttét, csökkentik a duzzanatokat vagy ösztönzik a szempilla növekedést.

 

Guggul-fa (Commiphora mukul)

Botanikai besorolás szerint a guggul fa a mirhafák csoportjába tartozik és indiai mirhaként is nevezik; a gyógyászatban és kozmetikában legfőképpen a fa gyantáját hasznosítják. Az Ayurveda során a Guggul-gyantát különböző betegségeknél hasznosítják, kezdve a köszvénytől, a bőr és csontgyulladáson át, egészen a zsíranyagcsere zavarokban és túlsúlyban. A krémben felhasznált guggul-gyanta hatóanyagai nem csak a mély ráncok csökkentéséért felelősek, hanem az ajkakat is dúsabbá varázsolják. Bár a guggul-fa kivonata még több mindenre is képes. Még a mell rugalmasságának megtartását is segítik.