KOZMETIKAI ULTRAHANG

KOZMETIKAI ULTRAHANG

Az ultrahang a hallható hangok felső határa fölött lévő rezgések gyűjtőneve.

A kozmetikai ultrahang kezelőfejében  levő kvarckristály áram hatására rezgéseket kelt. Így jön létre a számunkra hasznos ultrahang. A bőrben való terjedéséhez még egy közvetítő anyag is szükséges. Ez egyaránt lehet vizes v. zsíros állagú, vagy bármilyen emulzió. Ez a közvetítő közeg a bőrbe vezeti az ultrahangot, ugyanakkor a számunkra hasznos hatóanyagokat is berezegteti.

Az ultrahang több mm, v. cm mélyen is be tud hatolni  a bőrbe, attól függően, hogy milyen teljesítményű berendezésről van szó.

Hatása:

  • mechanikai hatás : maga a rezgés, mely leküzdi bőrünk barrier (védő) rétegének ellenállását. Mikromasszázsnak is nevezhetjük ezt a folyamatot. Rezegnek maguk a sejtek is, a sejtmembrán áteresztőképessége is javul.
  • hőhatás: a rezgés hőhatást is eredményez. A szövetek hőmérséklete emelkedik, így javulnak az anyagcsere folyamatok sejt szinten is. Javul a vér- és nyirokkeringés is, ezt testkezeléseknél különösen jól ki lehet használni. A kollagénszintézis és bőrünk hatóanyagfelvételének mértéke is jelentősen javul, az oxigénellátása is növekszik.
  • kémiai hatás: a kollagén térhálójában, a sejteken kívüli mátrixban, a bőr ph értékében is változások következnek be

Ezek miatt a kedvező folyamatok miatt széleskörűen tudjuk alkalmazni regenerálásra, hegkezelésre, hámosításra, stria v. cellulit kezelésre. Továbbá mérsékelheti a gyulladásos folyamatokat.

Mivel napjainkban  tiszta, a bőrünk energikus működését segítő kozmetikumokkal tudunk dolgozni, egyre látványosabb kezeléseket tudok végezni ezzel a készülékkel is.  Peptides, liposzomális  kezeléseknél is jól használható.

HIDROABRÁZIÓ

Vízsugárral történő bőrcsiszolás, mely olyan kíméletes eljárás, hogy alkalmas gyulladt, érzékeny bőrtípusok hámlasztására valamint a (mikrodermabrázióval ellentétben) nyári használatra is.

A kezelés során vibráció hatására a vízcseppek szétporladnak és ezek a mikro-robbanások magukkal viszik az elhalt hámsejteket és a felületi szennyeződéseket. A készülék alacsony frekvenciájú ultrahang  is egyben, mely segítségével az ultrahang beütögeti a hatóanyagot.

A kezelés hámlasztás és hidratálás is egyben. A víz hidratálja a bőr szöveteit, miközben masszírozza, élénkíti a keringést.